26 de juliol del 2010

Jovestiu (2a part)


Èxit rotund. L'experiment col·lectiu que comentàvem fa uns dies ha acabat amb un balanç més que positiu. Ha durat 4 dies la part més visible del Jovestiu però hem de recordar que la cosa va més enllà i que Vilafranca ha gaudit, al llarg de dues setmanes, de diversos tallers i activitats per a tots, especialment per a joves. Nosaltres estem molt contents. I parlant amb les diverses entitats i persones involucrades en el Jovestiu hem descobert que no som els únics. Enhorabona a tots, en especial a la gent de Joventut!Està clar que el jovent de Vilafranca té molt a dir, falta que tothom estigui disposat a escoltar.

Dimecres. Molta gent va venir al taller de malabars, a provar de fer saltar boles i altres estris cirquístics; tots vam quedar meravellats d'uns xavals que són campions d'Espanya de salts i acrobàcies amb aquelles coses d'una sola roda, va ser increïble; vam tenir diverses taules amb diferents jocs de rol per a totes les edats i vam tenir un excel·lent servei de barra. Al llarg de la tarda vam comptar amb el trio de jazz P. Grifin Trio, que va donar un toc molt especial a l'Espai 0, que anava guanyant decoracions gràcies a la gent d'Arsenal. Per rematar la vetllada, concert d'Assabè, aquest grup que combina sense cap mena de problema la música balcànica amb electrònica.
Powered by Adalt, La Casa dels Estranys, Escola Arsenal, Col·lectiu de Circ i Malabars, MIV i Col·Mu.

Dijous. Es notava que tot arribava a la seva fi per les cares cansades del personal. Arribava l'aposta més arriscada, fins ara, del Col·Mu: la Reactable! Conclusió: meravellós, espectacular, ens vam emocionar al veure-ho. Nosaltres i tots vam quedar al·lucinats d'aquesta obra d'enginyeria creada i desenvolupada per la gent de la Universitat Pompeu Fabra. Artistes internacionals com la Björk compten amb aquest instrument d'última generació i festivals de gran renom com el Sónar no dubten a tenir-lo any rere any. Al mateix moment, l'Arsenal seguia decorant l'Espai 0 i la gent d'Adalt i La Casa dels Estranys s'encarregaven d'uns altres invents: SingStar i Guitar Hero. Per a rematar la feina, espetacular concert dels See, una banda que comença a sonar fort en el panorama musical oferint un enèrgic directe mesclant el dur i el suau del rock de tota la vida.
Powered by
Adalt, La Casa dels Estranys, Escola Arsenal, MIV i Col·Mu.

Des del Col·Mu, volem dedicar aquest Jovestiu a una persona molt especial per Vilafranca: Lluís Barrera.

21 de juliol del 2010

Jovestiu (1a part)


Aquesta dies s'està parlant de que Vilafranca està parada, que no es fa res, que fa anys que estem igual... Sincerament, nosaltres no ho veiem així.

Estem en plena setmana del Jovestiu i hem vist com hi ha moltes ganes de fer coses, hi ha il·lusió i ambició per a un projecte que cada any va a més. Aquest cop li toca al Parc de Sant Julià viure l'experiència del Jovestiu: concerts, tallers, performances, un petit bar... Podríem dir que es tracta d'un experiment. Portem ja dos dies i el balanç és més que positiu.

Dilluns vam tenir una mostra de DJs novatillus apadrinats per DJ Morrisson que ens van demostrar que a les set de la tarda és una bona hora per punxar "pa-pa-l'americano", hit veraniego com el que més! Un taller de graffiti que ens va brindar l'oportunitat de tornar a viure l'angoixa de pintar sense passar-se de la ralla, alguns amb més èxit que altres, sort dels remendos dels professionals. Performance col·lectiva de la mà de la gent de l'Arsenal. Manualitats creatives adaptables al rol. Projeccions made in Fastcurt i el col·lectiu d'Okupados.com. Ah, i un servei de barra amb preus requete-populars.
Powered by Urban Vila, Escola Arsenal, Adalt i La Casa dels Extranys, Kametta, Okupados.com, MIV i Col·Mu.

Dimarts masterclass de hip-hop d'Anabel Ortega, on es va ensenyar uns passos suposo que bàsics però bastant difícils de seguir per la resta de mortals. Per si no n'hi havia prou, masterclass de Maria Masnou de dansa oriental, aquí sí que necessitaves tenir flow. I per als que no teniem ni flow ni caderes només ens quedava una cosa: Dance Dance Revolution! Per acabar la vetllada, concertàs en majúscules, per tant CONCERTÀS, de Mimbre. Flamenc i passió. La barra creix i ofereix tapes i entrepans.
Powered by Urban Vila, Farasha, Adalt, MIV i Col·Mu.

Estem a l'equador d'aquest experiment col·lectiu i, com dèiem, el balanç és més que positiu. Per aquests dos dies que ens queden no ens quedem curts:

Dimecres tenim taller de jocs de taula i softcombat, combinat de circ, actuació dels P.Griffin Trio, decoració de l'espai i concert d'Assabè! Dijous tenim Reactable, més decoració de l'espai, videojocs musicals i concert de See! Amb servei de barra, clar.
Powered by Adalt i La Casa dels Extranys, Escola Arsenal, Col·lectiu de Circ i Malabars, MIV i Col·Mu.



Per a més informació:
http://www.siaj.net/ESPAI0.pdf

15 de juliol del 2010

De moment (i que duri)


Al Col·Mu som tots estudiants, fins i tot alguns treballen. El 21 de juny, a part de ser el Dia de la Música, és també dates d'examens i entregues finals... I, com no, ens agrada començar l'estiu. Demanem les nostres sinceres disculpes per no explicar al món el nostre punt de vista del passat 21 de juny. Més val tard que mai, però entenem que "un gran poder conlleva una gran responsabilidad".


Creiem que ho hem aconseguit. L'alternativa musical existeix i no cal anar tant lluny per a descobrir-ho. Vam de fer de Vilafranca una vila plural i oberta a diferents estils musicals. Vam aconseguir un punt de trobada entre curiosos de la música i formacions fora del circuit comercial de gran-gran-gran qualitat. Vam? Hem! Ho hem aconseguit, i tot gràcies a tota la gent que ho va fer possible, sobretot als 7 grups que van oferir-se a tocar de manera voluntària. Des del Col·Mu, una abraçada molt forta a la gent del Combo d'Arts Musicals, Dmitri, LEDS, Assabè, Hyphen, Lamartine i KHORV. No ens equivoquem al dir que el nostre 21 de juny va ser possible gràcies a vosaltres.

Tot va anar tal i com havia d'anar: de puta mare. Només fer una menció especial a Rodalies de Catalunya que va oferir-nos la possibilitat de viure uns minuts d'infart, però bé, ho podríem definir com un fet anecdòtic. Un fet anecdòtic que em va obligar arribar en plena actuació de LEDS, quasi quan acabaven! Personalment vaig poder veure l'esperit experimental de la vetllada, ni nosaltres mateixos sabíem que el que havíem muntant podria funcionar. I sí, sí, funciona. Hi havia gent, música, qualitat, buen-rollito... De moment sembla que la cosa ha funcionat i hi ha hagut una resposta positiva per part de la gent i dels grups que van venir. La nostra intenció és continuar amb la festa del 21 de juny. Esperem anar a més cada any i mantenir la il·lusió i ganes en un projecte realment ambiciós.

Estem molt contents, esperem que ho estigueu vosaltres també.

Les fotografies estaran penjades al nostre espai Picassa en breu. Esperem que hi càpiguen totes!